Derde jaarlijkse Göcek Herfst Regatta 2004

Data: 09-12 november 2004
Aantal deelnemende jachten: 24
Aantal divisies: 5
Georganiseerd door: Göcek Yacht Club

Foto's hier

Net als je dacht dat dat het zomerseizoen nu echt voorbij was, kwam het stadje Göcek nog éénmaal tot leven om de herfstregatta te gast te zijn. Dit was de laatste mogelijkheid voor regatta-freaks om plezier te hebben voordat zij aan hun winterslaap beginnen.

De hertfstrace in Göck is een jong evenement, dat nog echt ontdekt moet worden door zeilers om professioneler te kunnen worden. Daarentegen zorgt het beperkt aantal deelnemers voor een gezellige en vriendschappelijke sfeer, waarin teams hun tegenstanders persoonlijk kunnen leren kennen. Wel zou het leuk zijn in de toekomst meer dan dertien jachten die deelnemen in het IRC bij de race te hebben.

Zoals het gebruikelijk is in de herfst, was het weer zeer veranderlijk. Op de eerste dag wisselden onweer, windvlagen en stortbuien elkaar af, maar daarna klaarde het gelukkig op en was het overwegend zonning. Op de laatste dag wa het zelfs zo warm (27 °C.), dat we ons even terug waanden in de zomer!

Het parcours bestond uit drie races bninen de baai van Göcek en één zogenaamde lange-afstandsrace (16 zeemijlen). Op het programma van de eerste dag stonden twee leuke kleine races rondom Göcek eiland. Wij behoorden tot de gelukkigen die als eersten binnenkwamen, want we waren de finishlijn nog niet over, of een heftige regenbui bartstte los, waarmee de wind ook helemaal insliep. Tot laat in de avond nog zagen we de navigatielichten van de andere boten zich verplaatsen in het donker!

De lange-afstandsrace, waarbij we de eerste twee eilandengroepen aan bakboord moesten laten en daarna een merkteken buiten in de golf van Fethiye moesten ronden, was erg interessant. Tijdens deze race veranderde de wind menigmaal van richting en kracht, dat alle jachten meer dan één kans kregen weer terug te komen in de wedstrijd. Een prachtige zeildag was dat! Tijdens de laatste race, die weer plaatsvond binnen de baai, was er zo weinig wind dat alle jachten zonder spinnaker gezworen moeten hebben er volgend jaar zeker een te nemen!

Het avondprogramma was zeer sympathiek ook. In de Skopea Marina was een grote tent opgezet, waaronder Turkse 'meze', gegrild vlees en mierzoete Turkse toetjes werden geserveerd. Wij hebben erg genoten van de knusse sfeer!

U kunt meer lezen over andere races van team 'Armada' in Turkije op onze website onder 'Marmaris Race Week' en 'Bodrum Race Week'.

Foto's hier


Sailing - Unlimited ©2004